Dogovorite besplatan demo SASE rješenja
Exclusive Networks je prvi certificirani FortiSASE demo centar u CEE regiji. 

FortiSASE je single-vendor SASE rješenje koje konvergira mrežnu infrastrukturu i sigurnosne alate, omogućujući lakše obavljanje zadataka i upravljanje vezama između clouda i lokalnih uređaja. Takva end-to-end konvergencija mrežne infrastrukture i sigurnosti dovodi do sveobuhvatne zero-trust zaštite. 

Želite detaljnije upoznati FortiSASE? Javite se za besplatan demo.

Također možete preuzeti i besplatan e-book o FortiSASE rješenju ili pogledati video.
SASE [Secure Access Service Edge]
Hibridni rad je standard, a zaposlenici rade tamo gdje se osjećaju najproduktivnijima. Digitalna transformacija i cloud-first pristup doveli su do veće produktivnosti i agilnosti, ali i razotkrili velike sigurnosne nedostatke.

Organizacije koje su usvojile hibridni način rada zahtijevaju trenutačni i neprekinuti pristup za sve svoje korisnike, bez obzira na njihovu lokaciju. Potreban je novi pristup mrežnoj sigurnosti.

Postojeća mrežna rješenja i tehnologije više ne mogu garantirati razinu sigurnosti i kontrole potrebne modernim organizacijama. Naslijeđene (legacy) mrežne arhitekture ne odgovaraju potrebama cloud svijeta.
Želite isprobati SASE? 
You can request to unsubscribe or delete your data anytime
Nemogućnost skaliranja
Loše korisničko iskustvo
Sigurnosne praznine
Kako radi SASE?
SASE radi na principu određivanja identiteta korisnika u stvarnom vremenu, ranije definiranim politikama o sigurnosti i usklađenosti pojedine tvrtke te kontinuiranoj procjeni rizika/povjerenja tijekom sesija. 

Identitet korisnika može biti povezan s individualnim osobama, grupama ljudi, uređajima, uslugama, aplikacijama, IoT uređajima ili edge computing lokacijama.
Novi servisni sloj
SASE dodaje novi servisni sloj. Korisnici se oslanjaju na pružatelja SASE usluga koji se brine za sigurno i pametno spajanje s centralnom i internetom. Kompleksnost se eliminira, a timovi se mogu posvetiti prioritetnijim zadacima. Infrastruktura od centrale do perifernih lokacija i uređaja znatno se pojednostavljuje.

Fleksibilnost

Infrastruktura temeljena na oblaku omogućuje implementaciju dodatnih sigurnosnih usluga (threat prevention, sandboxing, web filtering, DNS security, DLP, NGFW, credential theft prevention).

Ušteda

Umjesto ulaganja i održavanja više različitih rješenja, korištenje jedinstvene platforme poput SASE drastično smanjuje troškove i rasterećuje resurse.

Smanjenje složenosti

IT infrastruktura se pojednostavljuje zbog smanjenog broja sigurnosnih rješenja kojima IT timovi moraju upravljati, ažurirati i održavati. Cjelokupan security stack temelji se na cloud-based modelu.

Zero Trust

Zero Trust model ne pretpostavlja ničiju vjerodostojnost prilikom povezivanja, već kontinuirano provjerava sve korisnike, uređaje i aplikacije. Uz SASE, omogućena je kompletna zaštita prilikom svake sesije, neovisno o tome nalazi li se korisnik na unutar ili izvan korporativne mreže.

Prevencija prijetnji

SASE donosi kompletnu inspekciju sadržaja, što omogućuje veću vidljivost mreže.

Zaštita podataka

Implementacija data prevention politika u SASE model onemogućuje neovlašteni pristup i sprječava zloupotrebu osjetljivih podataka.